19 Haziran 2011 Pazar

Annelik mi?

Düşünüyorum bir süredir...Annelik içgüdüsü diyorlar, bu yaşlarda başlarmış dokunmaya. Bende neden yok?

Meğer çoktandır varmış. Çıkmış ortaya da benim farketmem zaman almış.

Gözündeki ışığı görünce bütün dünya aydınlanırmış. Kuş gibi çırpınırmış kalbin. En çok gözlerini öpmeyi severmişsin. Hep gülsün, hep güzel baksın diye belki. Hasta olmasın aman; adaçayına tarçın çubuğu batırıp bir kaşık da balını ekleyince iyi gelir öksürüğüne, halsizliğine. Sonuna kadar içilecek ama! Gerçi bitirmez hiçbir zaman ya. Sabah aç karnına beklemek olmaz öğleye kadar. Sandviçi hazır olacak evden çıkmadan ki atlanmayacak en önemli öğün, geçiştirilmeyecek ıvır zıvırla. Sakın kendini çok yorma, sıkma canını onun bunun sözüne, üzülme ben daha çok üzülürüm yoksa.

Yokluğunda sarılıp yastığına kokusuna dalıp uykuya, huzurla özlemek ne tatlıdır. İyi olduğunu bilmek, uzak da olsa varlığını bilmek, şükretmek birlikte geçen her yeni güne. Döndüğünde hep ilk günkü aynı sevgi. Mutluluk, göğsüne yaslamak başını, gözünü yumup yastığın kokusunu tazelemek.

"Rahat uyudun mu gece, ilaçlarını aldın mı vaktinde, bol su içtin mi, eğlendin mi şöyle doya doya güldün mü. Ohhh ömrümü veririm gülen gözlerine.

Giydiklerine dikkat et. Temiz olsun, gerisi boş hepsi yakışır sana. Günaydın de gülümseyerek insanlara. Sen gülünce gün de hep hoşgörülü olur sana."

Sıkıntı keder varsa neşelendirecek bir şeyler bulunur mutlaka, bulunmalı. Yoksa rahat yok uyku yok sana da. Mutluysa sen de mutlusun, hastaysa hastasın onunla.

Birgün, o büyük gün hayat boyu yanında olmak istediğini söylüyorsun artık kendin de emin olunca. İşte o gün, o büyük gün, şimşekler çakıyor, kararıyor hava. Onun aklına özgürlüğü düşüyor, hayalleri. Senin içinde olmadığın, olmadığını hiç farketmediğin üstelik, konduramadığın ya da.

Senin üstüne yıkılıyor onun kırdığı duvarlar, kalbine batıyor kırıklar.

Açıyorsun kapıyı sonuna kadar. "Nasıl mutlu olacaksa öyle yaşasın kuzum." O mutsuz olacaksa zaten kalamazsın ki yanında, kıyamazsın sen ona.

Çantalar toplanıyor hızlıca. Sarılmalar, ıslak yanaklar. Çatırdayan temeller, çıtırdayan kalpler. Giderken arkasından hayır dua yakışır sana canından can kopsa da.

"Mutlu ol bitaneciğim bundan sonra da. Hayat hep dilediklerini getirsin sana. Ben güçlü olurum bilirsem iyisin, sağlıklısın, rahatsın, mutlusun orda."

Bayram ziyaretleri olmayacak ama işte gün sayacağın. Yuvadan uçan evlat değil de sevgili olunca....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder